Monday, 7 June 2010

I'm the "Bufday Gurl" again.. ;-)

Salam Tengahari..
Dah masuk tengahari ni baru la mood nak berbelog datang..pepagi tadi memang penyakit M.A.L.A.S sesangat nak update...just pegi jengok umah kengkawan... ;-))

alkisahnye, semalam, 06.06.10 adalah hari lahir ku...Happy Bufday Birthday to me...lalala...
yang keberape yek...hihi...i'm now 27 years old dah...umo? kenape nak berahsia??(ecececeh...ala2 iklan pulak) hehe...so, jadi, sila abaikan "bufday gurl" di atas kerana ku bukan lagi gurl...kini sudah jadi wanita...ekeke..(mass, silalah sedar diri..) sobs. :-(

agendanye, en.hubby blanje makan untuk celebrate my birthday. kat mn? en.hubby kate, mummy pilih je nak makan kat mn..daddy blanje...wah!!! sukeeee...pening nak pilih nak mkn kat mn ni...nmpk tu nak, nmpk ni nak jugak...sume nak...aiiyoooo....

akhirnye, ku pilih untuk makan kat Restaurant Waroeng Penyek @ The Curve. dah lame ku teringin nak makan ayam penyek ni..restoran ni berasaskan makanan Indonesia, jadinye, menu pun dalam bahasa ala2 Indonesia..makanya, agak pening juge makcik akak nak bace..hihihi
order kami:

 hehehe...sblm layan makanan, harus berfoto-foto'an dulu ye...
Airis buat perangai time memula masuk restaurant nih...puas dipujuk2..memang nak marah sangat oke...sib baik mummy sabar...(tu pun kene gak piat pampers buntut 2,3 kali) ;-))
ni la die Ayam Penyet oderanku *ku yg order*...memang best sgt...rugi x try tau..
harganye RM 7.90
ini, Bakso Penyet..oderan en.hubby..1st time ku tgk bakso kering cam gini, selalunye makan sup bakso je...
Harganye RM 6.90
ini pulak, Siomay Bandung..name agak pelik tp sedap jugak...ni pun en.hubby yang order..
harganye RM 6.90
lain-lain order *x de photonye, sbb dah x sabar nak mkn...ekekek..
* Nasi Putih ~ RM 1.90 (1)
minum:
Es Cendol aka cendol ~ RM 3.90
Jus Jeruk Limau aka Jus Limau ~ RM 3.50
Total sume santapan ari tu RM 31.00 aje ++ beverage...

Airis pun layan makan kat sini..so, maknenye restoran ni memang sesuaiiii utk seisi dan kuku keluarga...
bersepah2 die makan...konfem org yang kemas meja ktorg membebel2...ade ku kesah...hihihi...
eksen die dapat suap sndr...terpaksa sarung towel tu kat dada die, klu x..bencana abis la baju die...
thanks to tukang bayar en.hubby...legaa. sbb harga berpatutan dan under budget...hihihi

jemariberkata: Waroeng Penyet

Sekian dulu.... :-)


4 comments:

chugie said...

huhu.. bestkan makan kat sana.

td pun baru g terjah untuk sekian kalinye.. sedap nye ayam penyet tu.. espc the sambal! perhg.. mantap beb!

chugie said...

eh lupe nak wish, "selamat hari lahir yg ke-27 ye mass.."

Mayiskandar said...

wah bestnye ayam penyet...my fav gaks...anyway happy besday ek..

QasehAiris said...

chugie & Mayiskandar: best sgt2...mmg konfem jd peveret tuh...hihi...tq for the wish..