Friday, 5 February 2010

mudahkah? memaafkan orang...

sebenarnya...mmg mudah untuk meminta dan memberi kemaafan tp bkn mudah utk melupakan ape yang dah dilakukan oleh org lebih-lebih lagi perkara yang sangat berat dan hebat...(emmm...sgt hebat org itu...)...dan hal itu juga akan terus melekat dan menempel di hati selama-lamanya...atau mungkin juga akan memberanakkan dendam di hati...ya, mungkin...i kata mungkin okay...dan kalau boleh jgn sampai itu terjadi...boleh ker??? mungkin...ya, mungkin lagi....

dan bile dendam itu sudah lahir, maka terjadilah "macam-macam adaaaa..." (tiba-tiba)...saling bermasam muka..langsung tidak boleh melemparkan atau membalingkan atau memberikan sikit senyuman yang sangat ikhlas...ada jugak keadaan yang lebih teruk dimana melontarkan diri jauh dari orang lain...tidak bertegur sapa dan beramah mesra...mungkin ini terjadi untuk mengelak diri dari terus mendapat penyakit hati...atau menghindar hati dari terluka dan terguris jugak...

jadi, bila saja mulut orang lain meminta maaf, maka mulut sendiri perlu mengucap "okay, aku maafkan kau" dengan perasaan yang paling ikhlas...dan full stop disitu saja...tidak ade sambungan cerekarama lagi selepas itu...sama ada dari pihak orang lain itu atau diri sendiri...dan selepas itu juga semua pihak perlu menjaga setiap pertuturan...kerana apabila sesuatu itu telah terjadi mungkin ia akan berulang..berulang..dan berulang lagi...berkali-kali...banana fruit two times...(haha...suddenly)

semua orang perlu berhati-hati..bkn saja di jalan raya..di hari raya (tiba-tiba lagi) tapi juga di jalan hati orang lain...sudah lumrah sebuah (sebuah ke..) hati manusia itu cepat atau sangat mudah untuk terasa dan merasa...
kalau kita mahu orang lain itu menjaga dan menghormati kita, maka kita juga perlu melakukan yang serupa dan sama...finally, memberi kemaafan itu lebih baik dari meminta...walau orang tidak meminta pun... :-)


selingan...tiba-tiba..
 
katakan x nak.....hehehe...

Tuesday, 2 February 2010

Apa yang patut dibuat bile boring kat ofis.... :-)

this is the 1st thing i did bl i sampai je kat ofis...hehehe...and oso bila boring tahap melampau kat ofis jugak...hehehe...


ber "fb" of course...hehehe...

dan lagiiii....

 
my screen saver...really addicted to her...hehehe...


posing gedik ala2 age 21...emmm...


dan ini tgh tunggu en.hubby pegi bank kat blakang tuuu... (tibe-tiba je) masih berkaitan dgn boring...hehehe...



lady's & baby's outing day...

Last Friday, Cik Sri call n ajak temankan die gi Ikea..nak beli wedding present for her frens...i said ok coz i pun nak spend time ngan Airis since die nak ikut Oni n Atok nye gi Melaka the next day...and oso dah lame x lepaking ngan Cik Sri...so, the dating is on...the best part, lepas dah penat pusing satu Ikea tu cr present, Cik Sri just beli small food container yg ade 4 biji sekotak tu je....aishhh...ape la Cik Sri...lepas tu Cik Sri blanje dinner kat Secret Recipe...yeayyyy.....nasib baik Cik Sri blanje taw....hehehe....neway, sgt hepy dating with Cik Sri n my Airis tat day...so, when is our next dating Cik Sri??? :-))


Airis duk kat dashboard.... :-)

 
i letak Airis lam bb court Ikea coz x larat nak dukung die...sgt lasak okay...

 
Played wt the toys...at least she enjoyed the moment...hehehe..

 
Just ignore her surrounding...sangat focus...


 
emmm...ape yg Airis tgk tu smpi x nak pandang camera...huhu...

  
tengok tuuu...sibuk nak main sachet tuuu...


show off gigi 2 batang tuuu dan x same panjang...hehehe....

 
 Cik Sri n i..


She is staring at sumthing...x tau nak pilih which 1...


ini la die yg wat Airis confius nak choose...hehehe...she's admire tat ice cream...
tat auntie mimi's..mine is ice lemon tea...& the pink one...hehe...



this my food...Cik Sri pilih kan...n it's delicious...emmm..rusak lagi diet i... :-(


this is her's.... who's on diet now...huhu...

Berdua sangat best...

Last weekend my parents in law ade family day kat Melaka, x de org nak taking care of Airis, so dorg angkut skali Airis coz i kene keje on that weekend, ...sob..sob... :-( , hidup sgt sunyi bile permata hati i x de...so, after working on sunday tu, i ajak en.hubby jln2 dulu instead of terus balik umah...sgt enjoy dpt dating berdua2an ngan en.hubby...kembali gatal...hehehe...

 
Lepaks @ The Curve


Bl dah lapar, weols mkn kat sini...Madam Lim's

  
While waiting for the foods, sgt kusyuk en.hubby membaca...bagussss...membaca amalan mulia...
(tiba-tiba :-D)



Drinks..ni en.hubby punye..Lime Juice wt Asam Boi...sila abaikan yg dibelakang itu ye...focus on the drink je..hehehe...


mine ~ Lime Juice...bagus utk my diet...hehehe...


here we go...paprik campur...skrg rosak diet i okay...huhu...


dan ini...Tom Yam Soup...


dan ini lagi....Claypot Tofu...


Jemput makan...sila-sila...en.hubby yg sudah sangat lapar...



just ignore the surrounding...hehe...


plate en.hubby....licinnnnnnnnnn....


my plate...same gaks...licinnnn....totally rusak diet i that day...huhuhu...



My Airis bila x de mood nak bergambar...

Airis ni kalau smpi time die 'bermood' nak posing, sengih smpi ketelinga memanjang...tp klu x de mood tu, ni lah hasilnya...huh...tension nak suh die smile...

jelir lidah jer...

 
x nak pandang mami..


no camera mami...pleaseeeee....



smile tp still x nak pandang mami... mami panggil nak suh die pandang mcm nak terkeluar anak tekak dah...tp die slumber je wat dun no...huh..



dengan muka masam die....


geramnyeeeeeeeee mami ni....


lastly....baru nak smile n pandang camera...yeayyy... :-)