Tuesday, 24 December 2013

Cuma RM65 Seumur Hidup!

Salam.

Ok, hari ni saya nak share asal usul Shaklee dalam hidup saya, kenapa saya boleh jatuh cinta dan setia dengan Shaklee sampai sekarang.
Saya dulu bukan yang sekarang..amboii! hehe..
Dulu saya tak suke ambil supplement..ape2 supplement pun..tak tau sebab ape..tapi memang tak suke..saya rasa sangat membazir duit gaji yang tak seberapa tuh..banyak benda saya nak buat dengan gaji saya..so, bab supplement saya tolak tepi..rasa macam tak ade keperluan pun..dan rasanya ramai di kalangan kita yang berasa begini kan ?? hehehe..saya cuma amik jamu untuk planning tak hamil, yang ni wajib hokey! hahaha..

Ceritanya bermula masa saya pregnant anak kedua. Bila dah pregnant biasenye saya akan survey set2 bersalin yang best2 dan berkesan. Ok, survey punye survey..saya decide nak try Shaklee sebab target saya kali ni saya nak fully BF baby saya sebab yang 1st dulu cuma merasa BF untuk 2 bulan ajer..sedih woooo ! anugerah yang tak ternilai adalah anak dan susu ibu...
Jadi, saya nekad nak Fully BF 2nd baby nih. Saya pun terus laju2 tanya kawan saya Suzie..yang sekarang 'mak' Shaklee saya jugak..beliau lah yang memperkenalkan saya dengan Shaklee. Beliau consult saya set ape yang terbaik untuk ibu menyusu. Disebabkan saya waktu tu kekurangan budget untuk supplement..dah tau kan kenapa? hihi...maka saya decide amik set basic sahaja dulu untuk percubaan..kan saya tak suke supplement..so try first.. hihi..
Masa tu saya cuma ambik ESP & AlFalfa..basic set untuk bantu penyusuan. Lepas jer bersalin terus boleh makan supplement nih..tak perlu tunggu selepas beberapa hari..keluar jer baby dah boleh start dah..hehehe..
Magiknya Alhamdulillah....susu saya banyak & cukup untuk baby..masa dekat hospital baby langsung tak nangis..maybe kekenyangan...berbunyi ape pun tak..tidooooooo jerrr hokey...baby lain menangis melalak pun dia cool jer...bagussss...hihi
Dan saya teruskan sampai la sekarang even dah tak BF baby saya sebabnya ESP & Alfalfa tu fungsi dia menyeluruh tau...bukan untuk menyusu jer dan...bukan untuk wanita ajer..lelaki pun boleh sebab ESP bagus untuk memperbaiki fungsi prostat..
Dan lagi sekarang bukan ESP & AlFalfa jer, saya amalkan juga yang lain untuk jaga kesihatan dalaman. termasuk anak2 dan suami pun saya suruh amalkan Shaklee nih sebab memang terbaik.

Ini lah sedikit kisah saya macam mn bermula perjalanan saya dengan Shaklee.
Now, saya dah pun menjadi sebahagian dari family Shaklee. So, sambil jaga kesihatan sambil cari extra income. Alhamdulillah...rezeki tak pernah putus. Allah berfirman, 9/10 rezeki itu datang dari bidang perniagaan..so tak rugi mencuba kan...modal pun tak besar..cuma RM65 seumur hidup.

Kalau berminat nak start biznes saya sangat recommend Shaklee sebab skrg permintaan sangat tinggi.
Jum, hubungi saya segera..dan jana income korang bermula sekarang..kami provide on9 coaching juga..kami sentiasa membantu.

Boleh hubungi saya di:
fb : Mass Hadie
sms/whatsapp 012.3873114
SID: 919292
Great people Great choice!





Monday, 23 December 2013

Kelebihan VIVIX Shaklee.


Ayu Raudah pun minum VIVIX untuk kecantikan dan kesihatan.  :)


VIVIX Shaklee-Tonik ajaib ini terbaik untuk merawat kencing manis, kanser & sakit jantung. Resveratrol yang ada di dalam VIVIX membantu meningkatkan tenaga, mengurangkan kandungan gula dalam darah, anti-keradangan, bahan anti-kanser selain mampu mengawal berat badan.

Bagaimana Vivix bertindak dengan berkesan?


testimoni 1


Rahsianya kerana Vivix melindungi dan membaikpulih sel DNA kita di samping mengelakkan penimbunan protein AGE dalam badan.

Kebaikan Vivix Shaklee
* Membaiki sel yang rosak dengan pantas, amat sesuai untuk mereka yang baru menjalani pembedahan

* Memelihara keseluruhan kesihatan

* Anti oksida yang sangat baik - awet muda

* Membantu anda merasa lebih bertenaga

* Mengurangkan risiko kanser

* Membantu pesakit diabetis

* Menguatkan sistem imun

Perhatian - Vivix tidak sesuai untuk ibu hamil, menyusu dan mereka yang berumur bawah 18 tahun

Berminat, boleh terus hubungi saya:
pm fb Mass Hadie.

Page : Nature Healthy & Beauty Shop
sms/whatsaap 012.3873114

Sunday, 22 December 2013

Cara untuk detect CCTV tersembunyi.

Salam. Selamat berhujung minggu semua.
Ok. Hari ni saya nak share info yang rasama sangat2 berguna rasanya utk kaum wanita khasnya.

Memandangkan zaman sekarang ni zaman teknologi canggih...terlalu canggih kan..siapkan diri kita dengan perisai yg sepatutnya.

Jum baca..

Cara Untuk Kesan (Detect) Kamera CCTV          Tersembunyi. Khas Untuk Perempuan. Kali ni nak share tips untuk kesan CCTV tanpa wayar (wireless) yang tersembunyi terutamanya dalam tandas perempuan. Sekarang ni semakin berleluasa kes orang pasang CCTV tersembunyi di dalam tandas. Kebaikan CCTV ni sudah tentulah untuk memantau sebarang perkara yang tidak bagus tapi telah disalahgunakan oleh pihak tak bertanggungjawab dengan pasang di tempat yang tak sepatutnya. Dapat tips ni dari Pegawai Forensik bahagian video and audio, jadi ianya boleh dipercayai 99.9%. Cara untuk kesan CCTV tersembunyi ni. Korang just follow up step di bawah;         

1) Sebelum masuk tandas. Sila bawak handphone  yang ada aplikasi bluetooth.       

2) Turn ON bluetooth dan search devices yang ada. Kalau korang tak reti nak cari devices macam mana, korang buat-buat la nak send gambar atau lagu. Kemudian korang tekan via bluetooth, pastu boleh nampak devices yang ada.         

3) Kalau jumpa devices yang namanya “WDX 2201, CAM 122″ atau apa-apa nama yang korang rasa sangat pelik bunyinya.

Sebaiknya batalkan hajat korang tue je kerana berkemungkinan besar terdapat wireless CCTV.

Kenapa mesti kesan guna bluetooth handphone??...Sebabnya CCTV yang dipasang ialah jenis tanpa wayar yang digunakan secara ber’bluetooth’ seperti kes nasha aziz dulu tue. Yang manual dah tentu akan nampak wayar -wayar yang berselerak. Senang la orang boleh kesan dan terbantutlah  projek jahat diorang. 

SHARE untuk keselamatan kaum hawa ♡   Copy  !!

Friday, 20 December 2013

Kenapa perlu minum 3Liter air kosong?


Salam,
OK. Hari ni saya nak jawab kenapa badan kita perlukan 3 Liter air kosong/masak sehari. 
Ini yang saya selalu consult pada customer2 Shaklee saya.

Selalunya bila saya mengingatkan customer saya tentang “Minum air masak 3 liter ya”, atau bila mereka mengadu mengalami healing crisis, saya tanya “Cukup tak 3 liter air masak?”, ada yang menjawab “Lebih dari 3 liter pun.. Termasuk air oren, air teh, kopi, sirap dan sebagainya”.
Tahukah anda, tanggapan itu SALAH SAMA SEKALI!
Bila saya kata 3 liter air masak, maknanya 3 liter air masak, bukan 3 liter air atau minuman lain. Kecuali kalau anda memang tak boleh nak telan air masak langsung.

Kenapa?
Sebabnya:-
1- Air masak/air kosong/air mineral sangat-sangat berbeza dengan air minuman yang berperisa dan berwarna-warni tu.
2- Minuman yang mengandung kafein seperti kopi, teh, coklat dan sebagainya bersifat diuretik iaitu bertindak mengeluarkan air dari badan (melalui kencing).


3- Minuman bergula merangsang tindakan pankreas.
4- Air di dalam minuman berperisa (termasuk jus) digunakan untuk memproses minumpan tersebut dalam badan kita.
Jadi, minumlah 3 liter air masak sehari, bukan 3 liter minuman. Penting sangat sebab air amat diperlukan untuk fungsi-fungsi badan, lebih2 lagi bila ambil suplemen.

Jangan lupa tau! Minum air MASAK/KOSONG/MINERAL 3 LITER sehari.

Berminat nak dapatkan supplement Shaklee, contact sy:-

Masriah Abdullah Hadi (SID 919292)
FB: Mass Hadie
FB page: Nature Healthy & Beauty Shop
for fast reply, please sms/whatsaap 012.3873114

Harga dijamin murah! :)


Thursday, 19 December 2013

Supplement Shaklee untuk rambut gugur.


9 Perkara perlu wanita tahu mengenai rambut:

1. Keguguran rambut selepas bersalin berlaku kepada hampir semua wanita. Ibu baru bersalin boleh hilang antara 50-100 urat rambut setiap hari.

2. Anda harus faham, hormon (dalam darah) yang berubah setelah bayi dilahirkan menyebabkan keguguran rambut.

3 .Walaupun rambut banyak gugur di awal kelahiran, anda tidak perlu panik kerana anda tidak akan menjadi botak. Sebaliknya ia akan kembali normal sebaik bayi menyambut ulang tahun pertama.

4. Biasanya, lebih kurang 85 ke 95 peratus rambut lima hingga 15 peratus berada dalam peringkat berehat.

5. Selepas peringkat berehat, rambut akan gugur. Biasanya ketika anda menyikat atau bersyampu rambut. Ia akan diganti dengan rambut baharu. Purata keguguran rambut bagi wanita adalah lebih kurang 100 helai sehari.

6. Ketika hamil, peningkatan tahap estrogen melambatkan peringkat pertumbuhan. Hanya sedikit sahaja rambut berada dalam keadaan berehat dan sedikit sahaja yang gugur setiap hari.

7. Selepas bersalin, tahap estrogen menurun dan semakin banyak folikel rambut masuk peringkat berehat. Ini bermakna lebih banyak rambut akan gugur ketika mandi atau bersikat.

8. Keguguran luar biasa akan berkurangan dan rambut akan kembali seperti sebelum pra mengandung. Ini mengambil masa di antara 6 ke 12 bulan selepas bersalin.

9. Biasanya wanita yang berambut panjang lebih perasan masalah ini berlaku kepada mereka.

Bagaimana mengatasi masalah ini?
  • Ibu bersalin tidak boleh menghentikan makanan yang berkhasiat dan kaya dengan protein dan zat besi selain daripada vitamin pra natal anda.
  • Elakkan membuat rawatan rambut menggunakan bahan kimia seperti mengeriting, mewarna, melurus sehingga rambut kembali normal.
  • Penggunaan wig harus dihindarkan kerana ia membuatkan kulit kepala tidak dapat bernafas dengan baik serta merosakkan folikel rambut.
  • Berjumpa doktor sekiranya keguguran rambut sangat serius terutama jika terdapat gejala lain kerana ia mungkin petanda penyakit postpartum thyroiditis.
Rawatan rambut gugur bersama vitamin Shaklee:


  • Ambil nutrisi penting untuk penjagaan rambut iaitu ESP, Zinc dan Vita-Lea (multivitamin).
  • Bertukarlah kepada syampoo yang kurang bahan kimianya dan lebih kandungan organik, iaitu Revitalizing Syampoo.
  • Gunakan sikat yang lembut dengan sisir sikat yang jarang.
  • Dapatkan rehat yang secukupnya dan kurangkan stress.
  • Minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari.
Untuk mendapat kesan yang kebaikan yang optimum, anda perlu dapatkan set vitamin ini. 

Tapi jika anda ada kekangan bajet boleh dapatkan set bajet yang mengandungi Zinc dan ESP.

Jangan buat tak tahu tentang masalah rambut. Tidak sempurna kewanitaan itu jika rambut ibarat hidup segan mati tak mahu. Rambut mahkota wanita! Manjakan rambut kita dengan vitamin terbaik, semulajadi dan halal bersih. Jom amalkan! Shaklee memang best tau!

Hubungi saya untuk dapatkan set rambut ini dengan harga Y.E.S !
Masriah Abdullah Hadi (SID 919292)
FB: Mass Hadie
sms/whatsapp: 012.3873114


Vitamin SHAKLEE untuk kekal muda, bertenaga dan sexy.


Dari segi pengambilan supplement antara vitamin yang perlu diambil untuk kekal muda, bertenaga dan sexy adalah :-

Bcomplex
Vitamin C
Vitamin E
Ostematrix
Vitalea
Omega Guard

Senarai vitamin ini adalah untuk kesihatan tona kulit yang sekata dan menjaga kesihatan sistem saraf. Bagi tujuan memastikan kita mendapat cukup antioksida yang boleh melindungi kulit dan memastikan nampak muda dan anjal, senarai vitamin berikut termasuk dalam vitamin perlu ambil :-


Carotomax
Vitamin C
Vitamin E
Coqhealth
Vivix
Collagen Powder

Dari segi kesihatan rambut juga penting. Rambut yang segar dan terurus boleh memberi imej muda dan sexy. jangan ambil mudah perihal rambut. Syampu dan perapi tidak mencukupi. Untuk memastikan bahawa mahkota wanita ni cantik, anda perlu sedar bahawa pemakanan memainkan peranan yang sangat penting untuk mempunyai rambut yg cantik dan berkilat. Tidak seperti kulit, rambut tidak boleh dibaiki dengan sendiri, tetapi anda boleh mendapatkan rambut yang baru, lebih sihat untuk berkembang.
Perkara pertama untuk dilakukan ialah periksa diet anda. Adakah cukup protin? Vitamin B? Mineral zink?
kalau tiada, pastikan ambil melalui supplement.

Ingin menjadi wanita yang kekal muda, bertenaga dan sexy dengan bonus kesihatan yang tip top? Dapatkan bekalan vitamin Shaklee anda hari ini dengan menghubungi saya di talian berikut

Masriah Abdullah Hadi (ID 919292)
FB: Mass Hadie
sms/whatsapp : 012.3873114
Email: masshadie83@gmail.com
COD area: Damansara Utama, Uptown Damansara, Kota Damansara, Kelana Jaya.

Penghantaran melalui POS ke seluruh Malaysia termasuk Sabah/Sarawak.


Cara kreatif untuk ajak anak2 SOLAT.

Salam.
Subhanallah..saya sangat kagum dengan cara yang kreatif ni bagaimana untuk saiko anak2 kita untuk solat.
Saya copy paste dr seorang kawan untuk panduan kita.
Jum tengok.

Ilmu ni sy berlajar masa umur 6tahun, ayah saiko sy suruh solat jika nak jadi manusia.. asuhan mengunakan batang mancis 17 batang bersamaan 17 rakaat ;)

caranya seperti gambar diatas :

1- jika tidak solat subuh buang 2 batang mancis dikepala. Ayah sy cakap kalo subuh sy tidak solat, sy jalan tiada kepala..hihi

2- jika tidak solat zohor buang 4 batang mancis di bahagian lengan. Seolah sy berjalan xde tangan ;D

3- jika tidak solat asar buang 4 batang mancis di bahagian dada. Ayah sy cakap sy kalo tidak solat asar jalan tiada dada. ;D

4- jika tidak solat maghrib buang 3 batang mancis bahagian perut. Jadi jalan tiada perut serupa hantu dah..haha ;D

5- jika tidak solat isyak buang 4 batang pada kaki..haha jalan tiada kaki..haha cacat molek terrr..haha

ayah sy cakap kalo sy tidak solat terus menerus maka sy ni bukan lagi manusia. Diri sy tidak sempurna jika solat contoh magrib ngan subuh. Lain2 solat selalu. Jd sy seolah berjalan tiada kepala tiada perut..haha org tgk pun lari hantu ke syaitan budok ni.. So sy kongsi pada kawan2 semua, renung2kanlah jika solat kita tidak sempurna maka cacatlah kita ni.. wallahualam ;)))
  

Terfikir tentang diri sendiri..bagaimana pula cara sendiri untuk mertarbiyah anak sehingga ianya begitu terkesan di dalam jiwa dan hati mereka walaupun apabila kita sudah tiada kelak. Mujur ada rujukan sebegini..sekurang2nya ia membantu. Ilmu yang bermanfaat pastinya memberikan saham akhirat yang menguntungkan. Semoga kita sama2 dapat manfaatkan. :)



Wednesday, 18 December 2013

Tips diet & kurus saya..

Salam.
Petang-petang nih rasa nak share sket tips diet & nak kurus yang berkesan yang saya selalu share dengan customer2 Shaklee saya.

Jum baca :)

1. Mulakan hari korang dengan menu dan jumlah sarapan yang mencukupi. Tak semestinya sarapan berat yer..
2. Pastikan setengah hidangan untuk makan tengahari dan makan malam mengandungi sayuran dan buah-buahan. Kalau boleh x yah amik nasi.
3. Makanlah sikit sebelum korang pegi majlis makan malam. Ambil telur rebus, epal dan minumlah teh sebelum keluar dinner. Ini akan mengurangkan nafsu makan nanti sbb dah x lapar sangat.
4. Tambah satu hidangan untuk buah-buahan dan sayuran pada setiap menu korang. Kalau boleh makan buah dulu sblm makanan lain. Sunnah Nabi kan... hihi
5. Untuk setiap hidangan, jangan guna pinggan yang besar sebab lagi besar pinggan lagi byk makanan yang korang amik. betul kan... :)
6. Ambillah hidangan sup yang lebih banyak. Sup biasanya rendah kalori dan buatkan korang cepat kenyang.
7. Bawa bekal  gi keje. Kalau makan kat luar korg mesti x dapat elak untuk makan banyak...
8. Cuba untuk tidak mengambil gula selama dua minggu. Tak yah makan manis2..Mesti boleh menutup nafsu makan korang. Lama2 akan jadi biasa...boleh ker?? hihi 
9. Jangan ikut sangat permintaan tekak & perut korang kalau x nak gemuk...hehehe
10. Kalau stress jangan asik nak mengunyah jer..asal tress je makan, asal makan jer stress !..huhuhu..cuba cari cara lain..contoh: SOLAT... :)
11. Jangan jadikan makan di tengah malam satu tabiat..lebih baik tidur kan...hihi 
12. Jadikan makanan untuk hidup sihat..bukan penyebab korang sakit nanti... 
13. Senamrobik sekali sekala...dalam rumah pun boleh..bukak music dan bersenam dengan family...asyikkkk...hehehe

Best tak tips2 nih...harap dapat membantu korang untuk jadi kurus dan sihat...
Kalau nak tambah lagi sihat, jum makan supplement Shaklee yer....hehehe
Promote itu harussss.... ;)

pesanan penaja:
Dapatkan Supplement Shaklee pada harga murah! 
Hubungi saya:
Masriah Abdullah Hadi
012-3873114


AlFalfa Shaklee PROMO! Disember..Jommm order !!


testimoni AlFalfa

Antara kelebihan dan khasiat Alfalfa untuk lelaki dan wanita:

# Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
# MILK BOOSTER - UNTUK IBU MENYUSUKAN ANAK
# Melegakan sembelit
# Membuang angin dalam badan
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat athma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita
# Membesar dan menegangkan payudara
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami

lagi testimoni.. :)


Promo hebat di bulan Disember!!! 
Ade beberapa hari je lagi..jom beli..
pm sy sekarang !
FB: Mass Hadie
Page: Nature Healthy & Beauty Shop
for fast reply boleh sms/whatsapp 012.3873114.


Tuesday, 17 December 2013

Set Slimming Budget Shaklee PROMO!!!




Promo hebat di bulan Disember!!! 

Ade beberapa hari je lagi..Jom....... kita beli..
Jemput baca detail pendek tentang set ni..

antara kelebihan dan khasiat Alfalfa dan Lecithin untuk lelaki dan wanita:
# Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian
# MILK BOOSTER - UNTUK IBU MENYUSUKAN ANAK
# Melegakan sembelit
# Membuang angin dalam badan
# Melegakan sakit sendi dan belakang.
# Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
# Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
# Merawat arthitis
# Bagus untuk elergi dan ekzema
# Merawat athma
# Mencuci usus bagi membuang toksik
# Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor
# Meneutralkan asid dalam badan
# Merawat masalah keputihan pada wanita 
# Membesar dan menegangkan payudara 
# Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri
# Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
# Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
# Meningkatkan stamina seorang suami

antara kelebihan dan khasiat Lecithin untuk lelaki dan wanita:
  • Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolestrol,triglycerides dan lemak2 yg lain.
  • Kenapa org yang nak kurus suke lecitin?Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye..ianya memecahkan lemak)
  • Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 bdn..Tanpa lecitin yg mencukupi..membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan
  • Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  • Lecitin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf.Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien.
  • Lecitin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria.
  • Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.Ia membantu sel otak berkembang,penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory)
  • Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter dimana ia menggalakkan proses tidur.
  • Lecitin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi 
  • Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint(sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
  • Lecithin adalah zat utk kecantikan.. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat..cantik berkilat,kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
  • Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine, .Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
  • Lecithin, bersama unsur2lain digunakan utk membuat BILE.. Bile ni fungsinya plak mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan

  • 1001 kebaikan!!

    nak tau Harga merudum? meh2 PM saya.. harga memang boleh HEART ATTACK! :D

    SID ~ 919292
    Masriah Abdullah Hadi
    HP~ WA/SMS - 012-3873114

    Set kesuburan Shaklee terbaik !

    “Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa apa yang pada diri mereka ” ...
    Usahalah untuk berubah.. segalanya dgn izin Allah..

    ==========================================

    Dah lama berkahwin tapi belum dikurniakan zuriat? 
    Jum cuba set kesuburan dari Shaklee ni...
    dapatkan dengan harga jimat, 
    hubungi saya:
    FB Page: Nature Healthy & Beauty Shop
    FB: Mass Hadie
    sms/whatsaap: 012.3873114


    TERBAIK !!! :))

    Saturday, 14 December 2013

    Set Slimming Shaklee yang HEBAT !




    BODYSHAPE YG DIIDAMAKAN OLEH RAMAI WANITA DAN GADIS, NAMUN TERHALANG OLEH KEMUNCULAN LEMAK DEGIL!! 

    KINI ANDA TAK PERLU RISAU, ANDA MAMPU UNTUK MENGUBAHNYA HANYA DENGAN RM90 SHJ..YEE BETUL, HANYA DGN RM90 JE ANDA MAMPU MEMILIKI POTONGAN BADAN SEPERTI SELEBRITI.

    SEBELUM INI RAMAI WANITA TERTANYA2 MCM MANA CARA SENANG NAK DAN MODEN NAK DAPAT SHAPE POTONGAN BADAN.

    ANDA DAH CUBA SET SLIMMING SHAKLEE INI??!

    SUDAH ATAU BELUM????

    KALAU BELUM MENCUBA LAGI.ANDA BOLEH ORDER DARI SAYA .PASTI 100% BERPUAS HATI. 

    Dah BERIBU-RIBU WANITA DI LUAR SANA YANG DAH  BERJAYA DAPATKAN BERAT BADAN IDEAL DAN CANTIK! 

    HANYA DGN SET SLIMMING SHAKLEE 100% ORI AKAN DAPAT KESANNYA!! SO JGN TERTIPU!! SILA BELI DENGAN PENGEDAR YANG SAH!

    P/S: Paling penting Shaklee selamat, tiada alahan dan lulus KKM.

    Beli dgn saya, dan anda akan dapat:
    ✔ TIPS PERCUMA UNTUK KEKAL LANGSING DAN CANTIK
    ✔ BIMBINGAN PERCUMA SEHINGGA ANDA BERJAYA LANGSING
    ✔ HARINI BAYAR SBLM 2PM, ESOK TERUS DAPAT SET SLIMMING SHAKLEE.

    Hubungi saya:
    FB: Mass Hadie
    sms/wassup for fast reply : 012.3873114




    set slimming Shaklee yang HEBAT !!.



    6 tahun dahhh....

    Alhamdulillah....syukur pada Allah atas segala kurniaan dan rezeki..
    Hari ni genap 6 tahun dah usia perkahwinan saya dan hubby.
    Dikurniakan 2 kids - girl & boy, melengkapkan lagi family kami.
    Dugaan dan ujian silih berganti, menjadikan kasih sayang kami lebih kuat.
    Saling menyokong satu sama lain untuk hidup yang lebih sempurna.


    Semoga kami sentiasa di rahmati Allah dan kekal bahagia hingga ke akhir hayat kami. Amin...hehehe
    Dimurahkan rezeki dan diberikan kesihatan yang baik...Aminn...
    doakan kami yer... :)


    jum amalkan doa ni suapaya kita semua bahagia...insyaAllah.


    Friday, 13 December 2013

    Gabungan set ESP Shaklee yang Hot!

     Gabungan ESP yg paling HOT

    1) ESP + vitamin E complex: anti-oxidant yg kuat, memulihkan kemampuan reproduktif, kecantikan, membaiki kesan parut
    2) ESP + Omega Guard: membantu perkembangan otak janin utk ibu hamil, memelihara fungsi sendi dgn mengurangkan keradangan, menguatkan daya ingatan, mencegah penyakit salur darah (kolestrol, stroke, darah tinggi),
    3) ESP + lecithin: pemecahan lemak dan cholesterol, menghalang obesity, menghalang tekanan drh tinggi, meringankan sembelit, tingkat daya ingatan
    4) ESP + Vita lea (multivitamin): kesihatan optimum, kecergasan tubuh, pelengkap nutrition dan nutrients, meningkatkan metabolism
    5) ESP + alfalfa: membantu mslh keputihan, mencuci darah, melawan alahan, mengurangkan asid di dlm badan, membaiki penghadaman. Alfalfa bagus utk "colon cleansing".
    6) ESP + GLA: control hormone estrogen dan testosterone, menolong kawal PMS (seperti mood swings, retensi air), melambatkan menopause, membaiki mslh kerap kencing dan prostat lelaki,
    7) ESP + ostematrix: menguatkan tulang, kuku rapuh, gusi berdarah, meringankan stress, mengimbangkan pH tubuh krn kalsium adalah mineral alkali, gastric, sukar tidur, anxiety
    ESP + zinc: membaiki diabetes, mencepatkan pemulihan luka/lepas bersalin, membaiki mslh prostat (zinc dpt meningkatkn kiraan sperm)
    9) ESP + performance drink: sesuai utk mereka yg aktif (bersukan) atau bekerja dlm kepanasan, menggantikan air yg hilang ketika beraktiviti lasak, membekalkan electrolyte kpd tubuh, cegah dehydration, kawal paras gula, juga sesuai utk student yg tidur lewat malam.


    Nak dapatkan salah satu dari set ini dengan harga murah giler!! WOW!
    jum hubungi saya segera..
    pm fb : Mass Hadie
    @
    sms/wassup: 012-3873114

    Alhamdulillah..rezeki Shaklee


    Salam Jumaat yang penuh barakah.
    Alhamdulillah, hari ni payday! hari gaji Shaklee! Yeayyy! bertambah lagi simpanan saya..
    Jujur, sejak mulakan biznes Shaklee nih rezeki saya tak pernah putus..
    ade jugak duit simpanan untuk waktu sesak2..rezeki anak-anak..
    dapat jugak bantu suami sket2... Alhamdulillah..

    Tak dilupakan untuk bersedekah setakat yang saya mampu.
    Allah kata dalam setiap rezeki yang dia bagi tu ada juga bahagian orang lain.
    jadi, perlu berkongsi walaupun tak banyak...
    Percayalah, sedekah yang kita berikan akan dibalas oleh Allah berlipat kali ganda.
    InsyaAllah.

    Kalau berminat nak jadi family jutawan muslimah Shaklee, nak jana income lebat, nak buat part-time, nak tolong suami: 
    Contact saya yer..
    Masriah Abdullah Hadi
    ID 919292
    fb: Mass Hadie
    sms/wassup: 012.3873114

    Kami akan guide anda. Coaching online 24 hours. Jangan risau. Pasti boleh ! :)

    Thursday, 12 December 2013

    Pakej Slimming Set Shaklee murah giler !!



    Jum..jum..sape lagi yang berhajat nak kuruskan badan.
    Shaklee ade set slimming yang baik punye! set ni antara set yang terlaris sekarang!
    Kesan sampingan??? adaaaaaaa.....
    antaranya:
    kulit anda makin cantik dan cerah!
    Ingatan makin kuat!
    Kurangkan Migrane!
    Bantu pulihkan sembelit!
    Tiada lagi PMS yang menyakitkan!
    Banyakkkkkk lagi laaaaaa....
    Memang tak rugi...berbaloi2...
    ============================================================
    --- Lecithin : Memecahkan lemak dan kolesterol dalam badan. Ini yang bestnya, bila makan je, mana-mana lemak yang tidak diingini akan dibuang oleh lecithin ni.

    --- Herblax : Agen pencuci usus. Mana-mana saki baki bahan yang tidak diingini pada usus akan dibersihkan. Bukan tu saja, herb-lax ni sangat best sebab boleh mengempiskan perut yg buncit.

    ✿ 2 STEP sahaja, anda akan dapat kesan yg optimum.. Berat akan lebih cepat turun..
    ✿ Konsultasi juga diberikan percuma sepanjang pengambilan set slimming ni..
    ✿ Harga?? Dah tentu la yg paling best..

    =============================================================

    =========================================
    ✆ BERMINAT? Sila Sms/Whatsupp ke 012-3873114 SEKARANG UGA!!! TAKUT KEHABISAN STOCK!!
    =========================================

    ✉ boleh juga terus PM sy..

    ✔ Dijamin HALAL
    ✔ Mendapat Kelulusan KKM
    ✔ Tiada Kesan Sampingan
    ✔ Terbukti Berkesan




    Petua awet muda sentiasa..

    Korang tau buah durian belanda??? mesti tau kan?? klu tak tau gi tanya mak2 korang..org2 lama haruslah tau buah nih...rasa nye sedappppp sangat...jum baca sket info dan kegunaan buah ni untuk kecantikan..
    Pokok durian belanda banyak ditanam di Amerika Selatan, Hindia Barat dan Bahama.  Buah sukulen ini boleh dimakan mentah atau dibuat jus.  Rasanya yang masam manis menjadikan durian belanda buah atau jus yang menyegarkan untuk menghilangkan dahaga dalam cuaca tropika yang panas di negara kita.
    Satu kelebihan buah durian belanda dari segi pemakanan ialah kandungan seratnya yang tinggi.   Hidangan 1 cawan durian belanda membekalkan 7 gram serat.  Ini bersamaan 1/3 serat yang diperlukan oleh orang dewasa. 
    Jika anda mengalami tekanan darah tinggi, anda boleh memasukkan durian belanda dalam senarai bahan keperluan apabila anda membeli-belah.  Satu cawan durian belanda membekalkan lebih 600 mg kalium, iaitu zat galian yang mengimbangkan kenaikan tekanan darah disebabkan natrium.  Kalium juga membantu mencegah kekejangan otot, dan kerana itu ia juga baik untuk dijadikan snek sebelum bersenam bagi mereka yang mengamalkan gaya hidup aktif dan sihat.
    Hidangan secawan durian belanda membekalkan separuh (50%) daripada pengambilan vitamin C yang disyorkan untuk orang dewasa.  Pengambilan vitamin C secukupnya dalam diet membantu pengeluaran kolagen kulit bagi mengekalkan keanjalan kulit.  Pengambilan makanan yang kaya dengan vitamin C seperti buah durian belanda adalah cara semula jadi untuk awet muda.
    Idea untuk jus – Isi durian belanda + buah belimbing + pear Cina
    ===========================================================================
    Kalau nak lagi mudah dan cara moden nak jaga kecantikan kulit dan kekal muda..
    Dapatkan set kecantikan Shaklee ni dari sy sekarang ! Harga confirm murah!
    Memang tak rugi dan sangat2 berkesan.
    Cara order:
    add fb sy: Mass Hadie >>> pm inbox.
    boleh juga sms/wassup 012.3873114 

    Friday, 6 December 2013

    Omega Guard Shaklee TERBAIK!!

    ♥Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee♥
    1. Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita  2. Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan 3. Mencegah salur darah dari tersumbat  4. Omega 3 dapat mengelakkan strok 5. Mengekalkan tekanan normal darah 6. Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 7. Mengurangkan sakit kepala 8. Merendahkan kolestrol  9. Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan  10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL  11. Mengawal masalah obesiti 12. Mengurangkan risiko penyakit jantung  13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin  14.Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak 1 15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak  16. Membantu menyihatkan paru-paru 1 17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll  18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) 1 19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang  20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.  21. Membantu meningkatkan kesihatan hatiselepas pembedahan 22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 23. Memelihara fungsi-fungsi sendi  24. Mencegah penyakit gout

    romo Omega Guard buy 6 +1 dengan harga yang mengancam jiwa raga masih lagi berjalan hingga akhir bulan february 2013 ni.. jom cepat!!

    #sapa nk beli 6+1 ni dengan hanya RMxxx,
    # jimat RM136 lagi..
    # Keahlian SHAKLEE PERCUMA!!
    # cash back (bonus)
    # Layak jadi distributor di bawah bimbingan dan guide dari saya..
    Jom jana income/ side income dengan group Jutawan kami..

    Hubungi Saya:
    Shaklee Independent Distributor 919292
    Mass Hadie
    Whatsapp/sms ~ 012.3873114
     

    Kehebatan & Kebaikan ESP Shaklee

    Assalamualaikum..
    Saya Suka ESP Shaklee!! yeay...
    Nak tahu kenapa? meh baca ni:-
    Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.
    Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

    Shaklee ESP:
    •    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
    •    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
    •    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
    •    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP),di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

    Kredit : Shaklee Malaysia
     
    Jum tengok TESTIMONI pelanggan yang menggunakan ESP secara konsisten:
     
    Insya-Allah anda tidak akan menyesal dan akan sangat sukakan hasilnya.

    Disclaimer : Testimoni ini adalah pengalaman pengguna semata-mata dan kesan bagi setiap individu adalah berbeza.Sila dapatkan konsultasi yang betul daripada pengedar anda.
    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
    Berminat??
    Hubungi saya di  Nature Healthy & Beauty Shop Atau boleh SMS | whatsApp 012.3873114 ~ Mass Hadie untuk maklumat lanjut. Jangan lupa LIKE FaceBook page Nature Healthy & Beauty SHop ye.. untuk mendapatkan TIPS KESIHATANt erkini daripada saya !!!