Saturday, 26 June 2010

[ my 1st TAG ] :-)

Salam kalian,

Hari ini hari Sabtu kan...sedang orang lain berenak-enak tido di tilam mereka yang empuk dibuai mimpi indah, aku sebaliknya dibuai mimpi agak buruk coz perlu berada di office... *sad*  x per lah, itukan t'jawab kamu Mass *ayat sedapkan ati sendiri nih* wuuuuuuu...padahal dlm hati melompat-lompat nak balikkkkk....hukhuk...

oke lah. x mo sad-sad lagi...sekarang nak jawab TAG yang telah diTAG untuk aku oleh mama Naufal & Nureen yang baek ati nih...i sukeeee oke...hikhik...hilang segala duke lare di hati i ari nih...weeeeeeee**
Mari kite setart...:-D

1- Nama samaran Kamu
femly and kengkawan panggil Mass chumell [perasan jer..], cik angel panggil Mummy, en.hubby panggil sayang *saya blushing* hehehe...

2- 5 Tarikh Penting Dalam Hidup Kamu 
1: 06.06.1983 - arwah mak bertarung nyawa melahirkan zuriat ayah yg ke-9. aku la tuuuu..hikhik..
2: 14.12.2007 - en.hubby berpeluh dan berdebar duduk depan tok kadi :-)
3: 14.02.2009 - aku pulak bertarung nyawa melahirkan zuriat En.Fairuz, cik angelku Nur Airis Imani
4: 28.12.1983 - MIL dapat anak sulung. Bufday en hubby ku...ye! kami adalah sebaya!! hihi
5: 07.07.1944 - pokcik Yob dapat anak lelaki!! yeayyy...bufday ayahanda ku... :-D


3- 5 Perkara Yang Buat Kamu Gumbira
Bile en.hubby cakap I LOVE YOU, WILL YOU MARRY ME! hoyeayyyy!! nak kawen!!! :-D
Bile en.hubby kate "jom pi bercuti nak tak??" susah tau nak dengar en.hubby buat dialog cam nih...hikhik..
Time dapat gaji, pastu ade bajet lebih sket banyak untuk shopping!!! i loikeeee....
Gumbira tiap kali dapat bagi pezen kat my dad. Sayang ayah..muahhh..
Bile cik angle ku dah pandai macam-macam...sangat seronok...Alhamdulillah... :-D


4- 5 Tempat Percutian Idaman Kamu
Yang ade pantai cantek ~ sangat tenang, Yang ade musim bunga ~ sangat mendamaikan, Yang boleh jerit kuat-kuat pun orang buat tak tau jer.. ~ legaaaa, Yang romantik ~ macam Paris Kota Cinta, Yang banyak tempat shopping murah-murah ~ shopping is the best therapy,  Yang ade orang tolong urutkan ~ Bali kot...


5- 5 Sebab Kenapa Kamu Jawab Tag Ni
1st TAG harus jawab oke..bangga nih...lalalala
Isi masa lapang yang terbuang kat opis ari Sabtu nih..hehe..
Tak nak hampakan tuan Tag ni...cececeh...[baik x saye??...sile TAG lagi..] hehehe
Boleh share perkara penting dalam hidup saye..penting tau!! ngehehehe...
Sesuatu yang enjoy...terima kasih tuan TAG kerana mengeTAG saye!! hikhik..

6- 5 Orang Yang Nak DiTAG
part ni buat saya sikit pening ye...hihi..oke lah, saya nak ngeTAG mereka sebab mereka BEST:


oke. sekarang sudah ~TAMMAT~ dadadididudu~

4 comments:

Puteri Satu said...

kena tag pulak dah akak... adeeh. bila tahun la akak nak menjawabnye nih dik.... hiks..

kakyong said...

huhuuu.. sudah lama tak menjawab tag... errkk kakyong simpan dulu yer.. tp rasa mcm penah jwb tag mcm ni...

jap yer.. nak check...

rasanya n3 ni.. cam lebih kurang jer... heheh.. do check up.. n3 tahun lepas ni.. ;)
http://www.kakyong.com/2009/04/award-tag-diniedinar.html

QasehAiris said...

akak2 sume, klu de ms baru jawab soklan2 cepomas tu ea...klu bz bio kan je...x dpt adiah pun...hehehe

dd dudu said...

hohoho dpat tag, thanx, nanti dd jawab ye kak mass ;)