Friday, 25 June 2010

Efek minum air berais

Salam,
pagi Jumaat yang indah ni ku nak share info kesihatan ngan uolls....
info ni ku rase sgt lah berguna sebab most of us memang sgt suke minuman yang berais kan...
 tak terkecuali org yg menulis N3 nih...kikikikilala....
so, sila lah uolls bace dan renungkan sebentar..
SHARING IS CARING..bermakna ku caring ngan uolls bl buat N3 nih...hehehe...

EFFECTS OF COLD WATER  


  [sile abaikan org yg minum itew ye..lalalala]
 


Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas ....

Bukan aje amalan kite minum air panas selepas makan, tapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.
Kita tak akan kehilangan apa-apa...x rugi pun malah
akan mendapat faedah dari amalan ini.

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk kamu baca.  Memangnya sedap dan lazat kan kalau dapat minum air berAIS lepas makan...hihihi..part ni ku pun suke...
Walaubagaimanapun,[skema jap..:-)] klu uolls nak tau, AIS akan membekukan makanan berminyak
yang baru kita makan.  Otomatik akan memperlahankan system penghadaman kita.  
Bila lemak-lemak segala ini terbentuk dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan akan  menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk [oooo...AIS la puncanya aku gemuk..choiiii, x de kene mngena..kikiki] dan  menuju  ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.
Jalan terbaik...adalah minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.
 

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!


Kita patut tahu bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.
 
Berhati-hati jugak pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada kita.
Kita mungkin tak akan mengalami sakit dada pada
serangan pertama  serangan jantung.
 
Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa.  Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur. [maknanya..MATI dalam tido la tuuu..] 
Marilah kita berwaspada dan berhati-hati.
Jaga kesihatan.
Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup... [betul..betul.... tapi klu dah ajal mmg x leh buat ape kan...hidup mati tu kan keje Allah :-)]
PAKAR SAKIT JANTUNG kata, kalau aku kongsi ilmu ni kat blog dan beloger lain jugak buat cenggitu, beliau yakin akan dapat menyelamatkan satu nyawa...[cheeeewah!..mcm pakar tu kol aku lak kan.....hihihi]
jadi, sila lah tempek N3 ini di belog anda juge kalu anda seorang yang PRIHATIN... :-)))

~tammat~ baiii :-)



 

2 comments:

Mayiskandar said...

Bagus info nih...seb baik x gemar sgt minum ais..tp sekali ekali terbabas gaks:)

QasehAiris said...

hehe..klu jarang2 x per la kot tp klu setiap kali pas mkn tu yg bahaya tu...tp mass mmg suke mnm air oanas pas makan...puas sgt...hihi