Thursday, 3 June 2010

Frust menonggeng!!

dah x boleh nak pikir dah ni..tak tau nak cakap cemane betape frust nye diriku....melampau x klu dikatekan frust ku ni same ngan frust putus kasih...hmmm...bile sume plan x menjadi..memang sangat2 frust...

en.hubby ku belikan pakej gi Genting bersempena ngan bufday ku ahad nih...beliau beli time MATTA fair ri tu..so, bl beli kat MATTA fair ni mang x boleh la nak booking hotel time cuti sekolah kan...makanya, kami plan nak gi awal dr tarikh my bufday, means this week la...tapi click punye click, cari punye cari..x dpt pulak booking bilik coz sume dah fully book...ramai sangat la yg beli pakej yang same tu gaknye kan...ku kecewa..

pastu, en.hubby kate x pe la..cube try test tarikh lain pulak..x kisah la bebila pun asal jgn time bulan puase udah...ku pun teruskan la misi membooking tanpa skip tarikh,tanpa memilih tarikh...malangnya, memang sume tarikh dah fully book... ku kecewa lagi...

then, en.hubby cakap lg..x per, try kol pulak..kot2 blh buat booking on fon ke..?? ku pun tanpa membazir masa, terus mendial. ade la mamat customer service yg jawab..(tu pun tunggu punye la lame..) tanye punye tanye, mamat ni ckp x leh buat booking on fon...ku kecewa lagi... *_*

pastu, (kali ni x refer en.hubby dah..) ku mendail sekali lagi...tungu punye tunggu...amoi pulak jawab fon..ku pun mengadu la ngan amoi tu pasal bilik sume dah fully book...cane? akhirnya, percubaan ku berbaloi bile amoi tu boleh booking kan bilik tuk kami...dgn date yang ku nak pulak tu...cayalah amoi... ^_^  cume kene tambah extra charge 15 hengget..ala, bukan 150 hengget pun kan...x der hal la amoi...hihi

wpun kami akan ke Genting agak lewat dr tarikh rancangan sebenar tp ape ku kesah...asal ku dapat pegi sudahh...lain2 tu tolak tepi...ekekeke..

OhPenaku: Kite hanya mampu merancang tapi Allah yang menentukan segalanya...




5 comments:

chugie said...

yep, betul tu.. kang rancang2.. tiba2 x jadi.. lagi frust, kan?

hope plan mass tu menjadi lah ye..

QasehAiris said...

betul.betul.betul...hope so la suzi...nak sgt bwk airis jenjalan kat Genting nun...hihi

Puteri Satu said...

terima kasih sudi ke blog akak... jom la kita penuhkan saf sesama... akak pun baru masuk 2 bulan lebih... salam kenal dari akak n family... akak pun orang pahang.. orang Chenor.. hiks...

Mayiskandar said...

Salam...ziarah blog awak plak...hehe
Finally dpt gak g genting...Nak bawa Farish jalan Genting pon x lepas lagi...may b next time kot...anyway happy besday n holiday la ek...

QasehAiris said...

akak puteri satu; insyaAllah..salam kenal jugak kak...ouh akak org chenor ye...best la jumpe org phg jugak...hehe

Mayiskandar: tq May..excey dah byk kali gi tp time Airis blum berjalan..skrg dah berlari sonok sket nak bwk die...hihi...
x per, nanti ade rezeki May, blh pegi bwk farish kan...hihi