Monday, 4 October 2010

Sesuatu yang diluar jangkaan..

ape tuh...?? hihi...pernah tak korang rase macam nak buat sesuatu yang diluar jangkaan org lain...sesuatu yang orang ingat korang x leh buat tapi sebenarnya boleh dan tetiba korang nak tunjukkan kat orang yang korang memang boleh buat....faham takk?? faham takkk...?? kalau tak faham..kecik ati saya... huwaaaaa!!

okok...sebenarnya ari ni aq nak sare ngan korang 1 tips...iaitu tips untuk mata cantik!! *sila bc dengan mate kelip2 gediksss yer..^^ & jugak cr nak guna eyeliner...ye lar..kadang2 org yg x pernah mekap2, tacap2 ni sesekali nak gak try kan...org selalu ckp kat ko, muke ko pucat la,ko x pandai mekap la kan...cer sekali ko try mekap..haaaaaa meletoppppsssss....x yah mekap beria macam artis tuh..klu ko conteng eyeliner n celak,pastu lipstick sket pun muke ko dah berseri2 kan....x caye try larrr...

Eyeliner ni senang je nak guna kalo korang tau care yang betul...

step 1 ~ cara nak guna eyeliner








step 2~~






step 3~~









Nota Kecik
Kalau boleh korg pakai la eyeliner tu warna itam pastu beli yang waterproof..klu x kang bl berpeluh ke ujan ker..mate korg akan jd lebam mcm mate panda lak...dah pakwe korg x kenal mane 1 korg mn 1 panda...hehehe..satu lg eyeliner yg pencil tuh korg guna utk pakai kat bawah mate...gariskan setengah je dr mate korg taw...


Liquid eyeliner...











Clean & Precise Shape
Ape bende nih..??? haaaaa..ni bermakna lukis eyeliner korg tuh nipis kat bahagian depan dan tebal kat bahagian ujung mate...kalo cam korg yg baru nak blajar pki eyeliner nih..lukis la sket2..step by step..tp klu dah PRO leh la wat laju2 kan...

Jaga Tangan
control tangan korg jgn terketar2 mcm org ade Parkinson lak....kang comot mate korg dah kene clear kan smule....jangan nebes..x der sape nmpk pun korg dlm bilik tu tgh pakai eyeliner kan...tarik napas dalam2 pastu lepasss...fuhhhhhhh!! hehe..Practise make perfect kan...so, klu rajin practise la pki eyeliner tu sblm nak gi dating...^_^

Tightlining
ni proses lukis eyeliner pencil kat waterline lak..ape tu waterline??? nengok nih...




tightline atas mata..








bertujuan utk mate korg nmpk besar & gelap & bulu mate pun nampak teballll jekkkk...cantik ohhhhh!!hihihi

extra:
Utk efek mate nampak segar, cun melecun & malatopppp...guna sket eyeliner warna putih/terang pd sudut mate korg bahagian dalam...tp AWAS!! ceaaaa.... ^^ jangan pakai yg berkilat..x cantik hokey...


















last but not lease..
tadaaaaaaaa...hasilnyeeee....cun xxx??? hikhik...












selesai~~~~Selamat menjadi cantik...!! ^_^







3 comments:

chugie said...

wah.. bagus2!! pasni bleh lah makeover2 muka kan?

CatlinaFly said...

nice tips..:)..huhu tapi sy memang fail bab mekap2 ni..harapkan pakai eyeliner, bedak dan lipstick jelah

QasehAiris said...

chugie: boleh...sila lah try...hehe
Cat: tq...:) nak make up kene rajin lebih kan..tu yg malas..hehe