Friday, 1 October 2010

Legaaa dahh..

hurmmm...sebenarnya aku tgh sakit perut skrg...sebab skip lunch..pg dah amik heavy breakfast kan so ingat boleh tahan la kenyang tu sampai petang..feeling diet konon kan...haihhh..kan dah masuk angin... ^^

okok...nak citer pasal Airis yang bertukar baby sitter sementara waktu nih....MIL aku kan jg adik ipar aku yg koma kat PPUM skrg so, x leh la jg Airis...x kan aku nak gi tinggal Airis kat hospital nun...bahaya ko! dah la ICU byk virus-virus padu...ganas lagiii....huhuhu...dangerrrr.....terus aku ngan en.hubby gigih cari baby sitter baru untuk Airis,,ye la kan, mn ade org nak jg budak sementara jer...mesti nak jg utk long term kan...jdnye, susah gak la nak jumpe org yg sesuai utk jaga Airis...pening hokey!

en.hubby sibuk la sms / kol kengkawan dia tanye "mak ko blh x jage anak aku sementara....bini ko leh tak jage anak aku sementara..bla..bla..bla..nenek ko...bla..bla..blaa....hahaha! tp x ade yang boleh...huhuhu....
tetiba dapat lg 1 sms terakhir dr abg man...abg man ni ngan wife dia, kak tun dah lame kawin tp dorg blum ade rezeki nak dpt zuriat...dah usaha macam2 katenye tp x de rezeki gak...x per, usaha lagi yer...hehehe!

abg man ckp kak tun blh jagekan Airis...yeayyyyy! Alhamdulillah...legaaaaa dahhh...akhirnya ade jugak yang baik ati kan...time kasih! ^_^ so, aku ngan en.hubby dah boleh tengok tv sambil senyum sampai telinga semula... ho!ho!ho! :))))))))

nanti2 la aku update keadaan Airis mcm mane start dari 1st day duk ngan Ibu br dia....nak gi sambung wat keje dulu....daaaaa...

~selamat berhujung minggu dunia~~

2 comments:

chugie said...

selamat ada kak tun pengganti mil awak.. lega kan..

QasehAiris said...

tu lar....legaaa sgt...alhamdulillah.. :)