Tuesday, 21 September 2010

Last week, semalam & hari ini

Ouh! last week pegi pasar nak beli barang basah tp ape pun x der...yang ade cume sayur2 yang dah layu dan ikan yang mate mengantuk (merah) aje... maybe peniaga2 & pembekal2 sume still bercuti raye kot...mmmm..tp beli jugak sayur bayam, terung panjang, cili merah a7 kacang panjang... kalo tak beli kang nak makan nasi dengan hape kan... ^^

Semalam pegi pasar lagi...ouh! semalam dah ade ramai peniaga ikan dan sayur segar bugar tp harga sepinggan sotong yg ade 5 ekor kot terbaring kat situ RM 5 henggit....hamik ko! dah cuti berniaga lelame kan..sekali niaga smule harge cekik daghah kak ooooiiiii.....adehhh!! tp beli le jugak sepinggan sotong ngan sepinggan udang di situ..dah rezeki akak tu kan.... lagi beli kacang panjang sbb airis suke makan klu masak kicap... ^_^

Oh! semalam jugak ingat nak start puase sunat 6 Syawal...tp x tau la ngape perut wat hal...maybe cik gastrik datang ziarah sebab aku tak bersahur... hikhik...konon kuat la kan...choiiiii..last2 pose smpi kul 10am jerk...tak bleh tahan, siap ngan loya-loya skalik.... terus dgn lajunye gi bancuh kopi...hahahaha

hari neh, start puase 6 smule..Alhamdulillah stakat sampai sekarang neh uke lagi...insyaAllah boleh berjaya sampai berbuke...amin... :)

hari neh plan nak masak nasi goreng, sayur kacang panjang masak kicap, sambal sotong untuk berbuka kang...cukup la tu kan...makan 2 mulut jerrr... ^_^

**ape punye entry pun x tau..gagagga..belasah ajo lah...

2 comments:

chugie said...

biase lah tu, time2 lepas raya ni, sure de peniaga2 yang tak berniaga lg.. so peniaga yg berniaga awal ni lah yg akan cekik darah, jual dengan harga yg agak mahal.. tp ape kan daya kan.. terpakse gak beli :D

QasehAiris said...

mahal giler2 nih zie...terkejut bl tanye sume bape? RM10 hinggit tul 2 pinggan sotong n udang tuh...adehhh...tp terpaksa la beli kan...huhu