Monday, 8 April 2013

Dugaan & Ujian Allah

Salam,
ape khabar kalian sahabat2 blogger?
semoga kalian sentiasa di bawah lindungan Allah S.W.T..insyaAllah..
saya juga sentiasa berdoa semoga Allah sentiasa melindungi saya dan family...

April ini, membuatkan saya sedikit sedih...sebenarnya banyak dugaan dan ujian untuk saya dan suami di awal bulan April ini...sehingga ke hari ini, kami masih ditimpa ujian Allah...Allahuakbar..
tapi, walau ape pun yang terjadi, saya dan husband perlu kuat demi anak2 kami....
pada dasarnya kami tersenyum, ketawa..tp dalam hati kami mengangis..hanya kami yang tahu...

Asben saya seorang usahawan bengkel kereta...di awal perjalanan bisnes nye, semuanya lancar...bermula dari bengkel bawah pokok..hihi...sehingga sekarang..Alhamdulillah, semakin maju berkat usaha dia sendiri...
He never ever give up...even for one second..ape saje dugaan dan ujian yang Allah bagi pada dia...dia terima dengan redha..adat org berniaga, pasti ade pasang surut nye kan...dia tetap berusaha walaupun kadang2 dia mengadu terlalu penat...penat dengan kerja, penat dengan attitude staff yang macam2...ade yang cuba menjatuhkan...mencipta konspirasi untuk melemahkan semangat dia...menghasut kawan2 termasuk saya...kelakar juga bile dikenangkan...tapi hati saya kuat hanya untuk dia...setiap doa saya untuk dia..even skrg ni, pandang muke dia pun saya tak boleh..sedih...dia kuat semangat tapi saya tak...wanita kan...hehehee..

saya sedih sebab saya tak mampu untuk tolong ape2..sekadar berdoa semoga Allah permudahkan segala urusan kami..dalam ape juga yang kami lakukan...semoga Allah sentiasa membantu kami...Saya tau Allah sentiasa bersama hamba2NYA yang redha dan sabar dengan segala ujianNYA...

Allah Maha Besar...Allah bagi asben saya satu kekuatan hati dan semangat yang luar biasa...rasanya..kalau saya ditempat dia..saya dah angkat tangan..tapi ye la..semua ni hasil kudrat 4 kerat dia selama bertahun2..hasil penat lelah, jerih payah dia selama ni...sebab tu saya tau dan yakin dia tak akan pernah menyerah kalah pada takdir..dia akan terus berusaha selagi nyawa dikandung badan...truly..saya bangga punya asben macam dia...saya akan tetap menyokong dia dari belakang...now, saya tengah temankan dia kat workshop sebab dia perlu bekerja hingga lewat malam..dek kerana 2 org staff yang berenti serentak hari ni...besarnya ujianMU Ya Allah..

Saya berharap dan berdoa semoga ade satu keajaiban dari Allah untuk kami...semoga Allah permudahkan segala pekerjaan kami...semoga Allah tenangkan hati asben saya untuk ujian yang berat ini...
Dia segala2nya bagi saya selepas Allah...anak2 kami penyejuk hati, penawar segala duka kami...dengan gelagat yang sentiasa menghiburkan kami...Alhamdulillah..setiap anak pembawa rezeki kan...Amin..

Ya Allah, sesungguhnya seberat mana pun ujianMU pada kami, kami redha...permudahkan segala pekerjaan kami Ya Allah...tenagkan dan lapangkan hati kami dan seluruh umatMU...

Amin Ya Allah..

syukur,
hati seorang isteri..

*panjang pulak membebel hari ni...touching sket..hehe...




1 comment:

mama ila said...

sabaryer...insyaallah...Allah nak bagi yg lebih baik selepas nie..semoga dugaan tu buat awak n husband makin kuat =)