Thursday, 6 January 2011

nama kakak tu sape...??

erkkk..kakak??? feeling muda sentiasa..hahaha....begini, semalam petang aku gi lepak umah kawan aku..kawan aku ni ade 2 anak dah, sorg still bb, br 9 mnths..yang kakak nye dah 5 years..br je masuk sekolah tadika...si kakak ni mulut memang cam bertih jagung...x stop stop bercakap, tanye itu ini kat aku..aku layan jer la kan...kdg2 sonok layan bebudak ni bersembang sbb soklan nye kekadang mencabar minda...kihkihkih...pastu tetiba dia gi tanye umie dia;

Kakak; umie, nama kakak tu saper?
Umie; aunty mass..
Kakak; nama umie?
Umie: nama umie Siti
Kakak; nama adik?
Umie; nama adik Nayli, nama kakak Fina
Kakak; nama kakak, kakak la umie...
aku kat hall; hahahaha....pandainyerrrrrr diaaa....

bebudak sekarang  ni mmg pandai bercakap...kadang2 terlebih pandai dari orang tua kannnnn...hehehe...
si Airis pun skrg nih bukan main lg mulutnye, bercakap jerk tp x bape nak clear lg...ade certain2 jer perkataan yang jelas...aku, layan jer wpun blur blur...hihihi...


semoga anak ku membesar dgn sihat dan cemerlang dunia akhirat..aminnnnn...itu ajer...;))

2 comments:

chugie said...

bijak budak camni kan? mesti banyak soalan2 yag di ajukan kat ummienye tu.

QasehAiris said...

tu la...budak2 skrg mmg bijak...byk cakap...bese la budak nak membesar kan..mcm2 dorg nak tau...hehehe...