Friday, 3 September 2010

Baju raya Oh baju raya

Kisah ni ms hari merdeka yang lalu.. ^_^
aku bersama-sama FIL aku gi terjah shoppingmall utk misi membeli baju raya wpun ms tu mmg x de tema lg nak pakai kaler ape taun nih...kire2nye ikut sedap mate memendang jer la kan..hihi

memula ktorg gi satu kedai bj melayu kat Kampung Dato Harun...kedai ni penuh ngan baju melayu jer okeh..memang ade kaler yang berkenan tapi size lak x de...cenggini la klu shopping last2 minit kan..tinggal la size yang ko x nak jer...hihi..so, x jadi ler beli...cume yang aku beli hair accessories tuk airis jer.. dah la time ni ujan lebat selebatnye...

Pastu kami terjah lak shopping mall yang ke2..masih kat area Kampung Dato Harun lg..nm mall tu KawanMu..hihihihi...cam nm time sekolah2 dulu kan...haaa..kat sini MIL ku rembat 3 pasang baju melayu kaler dark purple...mmg kaler tu yg berkenan kat mate MIL aku pun...so rembat je la..sib ade size yg betul...hihi

misi membeli baju melayu dah selesaiiiii...tinggal lg misi membeli baju kurung pulak...tp time tu jam dah pukul 5 lbh..masing2 dah penat..ingat nak balik je..so, kami balik terus x singgah mane2 dah...ms on the way balik tu aku sms en.hubby,

A; kamu...jom bwk kite gi 1st lady nak x?
H; x dapat ke baju?
A; baju melayu je dapat..bj kurung belum..
H; ok..kul bape nak gi?
A; sampai ni terus gi la..buke pose kat luar..kite blanje nak x??
H; ok...kul bape nak balik?
A; on the way dah..standby kay..

tapi sudahnye..lepas buke pose baru kami kuar sebab sampai umah pun dah lewat..kul 6 lebih...dan kami x jd ke 1st lady tp pegi ke TheStore Selayang sbb kwn SIL aku ckp kat sane ade banyak giler baju kurung cotton yg cantik2...huhuhu...so, aku pun teruja nak tgk yg cantik2 tu kan...hihi..ape lagi terus ajak en.hubby gi sane jer la...memang betul byk sgt bj kurung cotton, chiffon macam2 lagi la..dah mcm 1 stop centre untuk shopping raya..sume ade...pilih punye pilih punye pilih...lame gak la...kul 9 lebih br dapat bj yang kami berkenan...tp ade cerita di sebalik bj ni.. apa dia?? next entry aku cite ek...sekali ngan pic aku kasi korang tgk...hehehehe...

selesai la sudah misi membeli baju raya yg ikut warna tema...dark purple..hihi..yg x ikut warna tema aku dah tempah kurung cotton warna pink sepasang sedondon ngan airis n jubah warna biru...3 pasang la jd baju raya aku tahun ni kan...sakan ko! hihi..

penat nak cr kuih raye lak nih~~~adoiyaiiiii

3 comments:

chugie said...

amboi.. macam2 ye serita shopping ni.. selamat dapat kan! :D

QasehAiris said...

ye la zie...penat bl fikir shopping raye nih...penat duit pun ye gak...hihi

Hadi said...

selamat hari raya,maaf zahir batin mass